Gehydrolyseerd Hondenvoer

Gedurende vele jaren hebben we niet veel andere opties gehad om onze huisdieren te voeren dan het gebruikelijke voer. De markt is echter veranderd en tegenwoordig vinden we veel interessantere alternatieven, zoals gehydrolyseerd hondenvoer.

Als je 10 jaar geleden terug denkt over wat je toen kocht qua voeding is het zeker aanzienlijk veranderd. Zeker met betrekking tot het soort voedsel dat je nu eet.

Dezelfde beweging die zich bij mensen heeft voorgedaan, is ook aanwezig in bedrijven die zich toeleggen op het maken van diervoeder. We zien het bewijs in noviteiten, zoals gehydrolyseerd voer voor honden, dat als een van de laatste op de markt is gekomen. Een ideaal product voor gevoelige dieren en dat zorgt voor een zeer interessant voedingsprofiel. Heb je nog nooit van dit soort voedsel hebt gehoord? Wil je er meer over wilt weten? Hier geven we je de antwoorden.

Wat is gehydrolyseerd hondenvoer?

Zoals de naam al doet vermoeden, zou dit het voedsel zijn dat is gemaakt door middel van een hydrolyseproces. Dit vereist het gebruik van water om de eiwitmacromoleculen chemisch te breken. Hierdoor is een eiwit met een kleinere moleculaire grootte verkregen dat talrijke voordelen voor het dier genereert.

Het beste van dit proces is dat het de kwaliteit van deze eiwitten niet verandert. Het laat ook geen residuen achter die afkomstig zijn van het hydrolyseproces. Aangezien het enige wat het hierbij gebruikt water is. Zo heeft het de maximale zuiverheid.

Overigens, hoewel dit proces nieuw lijkt, wordt het al jaren toegepast in andere sectoren die met voeding te maken hebben. De belangrijkste is die van pap en andere babyvoeding, waarin gehydrolyseerde granen meestal de basis van het product vormen. In dit geval wordt het proces gebruikt om de zetmeelketens van deze granen te breken in eenvoudigere, meer voedzame elementen. Deze zijn ook veel gemakkelijker te verteren zijn voor baby's. Dus de aanpak is dezelfde als die we hebben besproken in het geval van voedsel voor huisdieren.

Welke voordelen heeft gehydrolyseerde hondenvoer?

Het idee om eiwitten op te splitsen in kleinere is niet zomaar een bevlieging, het heeft een reden. Veel honden hebben allergische of auto-immuunziekten die verband houden met eiwitsynthese. Deze aandoening komt voor bij honden van middelbare of oudere leeftijd. Er zijn zelfs bepaalde rassen die een grotere neiging hebben om de ziektes te ontwikkelen.

Er is belangrijkste voordeel van het Hydrolyseproces. Door de grootte van de eiwitten te verkleinen, ze niet worden gedetecteerd als een bedreiging door het immuunsysteem. Zodat het dier en bijgevolg niet de immuunrespons activeren die die allergieproblemen veroorzaakt. Daarom kan de hond genieten van een compleet dieet, zonder de spijsverteringsproblemen die conventionele voeding zou veroorzaken.

Een ander voordeel van dit soort hondenbrokken is dat het dier zelfs voedsel kan eten waarvoor het een bepaalde allergie heeft. Jjuist vanwege dit organische onvermogen om de eiwitten die het binnenkrijgt te herkennen. Zo kan een hond die bijvoorbeeld gevoelig is voor rundereiwitten een gehydrolyseerd voer op basis van dit ingrediënt binnenkrijgen.

Hebben gehydrolyseerde voedingsmiddelen nadelen?

Hoewel het hydrolyseproces veel voordelen heeft, heeft het ook enkele nadelen die bekend moeten zijn. Een van de belangrijkste heeft te maken met het spijsverteringsproces. Omdat de eiwitten al tijdens het hydrolyseproces zijn afgebroken, wordt het spijsverteringsproces verkort en overbodig, wat een deel van de enzymen die daarbij betrokken zijn, aantast.

Een ander nadeel van dit soort hondenbrokken is dat dit hydrolyseproces soms een deel van de microdeeltjes in het eiwit kan elimineren. Iets dat over het algemeen het voedingsprofiel van de formule niet overmatig beïnvloedt. Dit omdat deze elementen worden vervangen door vergelijkbare of, eenvoudigweg, meer gehydrolyseerd eiwit wordt toegevoegd om dat gebrek aan micro-elementen te dekken.

Ten slotte hebben sommige van de gehydrolyseerde hondenvoer die we op de markt vinden eiwitbronnen van lage kwaliteit, zoals de beroemde sojaboon. Iets vergelijkbaars met wat er ook gebeurt met conventioneel voedsel. Dit alles zonder te vergeten dat veel van deze formules een hoger koolhydraatgehalte hebben dan wenselijk zou zijn, wat ook niet geschikt is voor bepaalde huisdieren.

In welke gevallen worden gehydrolyseerde hondenvoer aanbevolen?

Dit antwoord moet worden gegeven door een dierenarts die, na een juiste diagnose van ons huisdier, het gebruik van dit product aangeeft. In feite doen de merken die dit soort hondenbrokken aanbieden dit meestal binnen hun veterinaire diëten. Dat gezegd hebbende, dit soort voedsel is geschikt voor al die huisdieren die last hebben van hyperactieve problemen met het immuunsysteem of allergieën.

Het is echter belangrijk om te weten dat dit voedsel alleen dient om het immuunsysteem van het dier te "misleiden"; dit om de reactie te vermijden die wordt gegenereerd door conventionele eiwitten. Daarom elimineert dit voedsel de ziekte niet en is het ook geen behandeling ervoor. Iets dat belangrijk is om in gedachten te houden met betrekking tot het onderhouden van de rest van het dieet van de hond.

https://www.shopvoordieren.nl/wat-is-gehydrolyseerd-hondenvoer/?feed_id=63&_unique_id=64260f0a1562f

Reacties

Populaire posts van deze blog

Top 10 van 2023: de beste vlooienband voor jouw hond

Apporteren, kun je dat elke hond aanleren?

Het chippen van je hond, is dat verplicht?