Hou je hond gezond ook na een bezoek aan het hondenpark

Voor veel hondenbezitters die in steden wonen, zijn er beperkte plaatsen om met hun hond naar buiten te gaan om hun behoefte te doen en te bewegen. De belangrijkste optie? Een hondenpark. Hondenparken hebben hun voordelen. Het zijn plaatsen waar je hond zijn behoefte kan doen, vrij kan rondrennen en kan socializen met andere honden. Maar hondenparken hebben ook hun gevaren. Met zoveel huisdieren die dezelfde ruimte delen, kunnen honden die hondenparken gebruiken gemakkelijk parasieten verspreiden. Denk bijvoorbeeld aan giardia of in gevechten terechtkomen met andere honden waarmee ze niet goed kunnen opschieten.

hondenpark groep honden 1 flostouw

Let op veelvoorkomende ziektes in een hondenpark

De veelvoorkomende problemen die we zien in hondenparken zijn hondengevechten. Ook ongelukken zoals frontale botsingen of het oppakken van iets dat ze niet mogen eten. De laatste categorie is dat ze ziektes kunnen oplopen van andere honden. Giardia is een van de ziektes die ze kunnen oplopen, en dat is erg moeilijk uit de omgeving te verwijderen, dus het blijft lang aanwezig. En als een hond niet volledig is ingeënt, zijn ziektes zoals Parvo ook gemakkelijk op te pikken in een hondenpark. Gelukkig zijn er manieren om te voorkomen dat je hond ziek wordt.

Houd honden uit de buurt van de ontlasting van andere honden. Ruim ook de ontlasting van je eigen hond op. Zorg ervoor dat je hond volledig is ingeënt. En echt, blijf bij je hond, let op je hond. Je ziet wat ze doen. Kijk naar wat ze eten. Je kunt ze stoppen met het eten van dingen die ze niet mogen als je ze in de gaten houdt. Verlies je hond niet uit het oog.

Er zijn veel mensen in hondenparken aanwezig die hun honden gewoon loslaten en vervolgens met hun telefoon bezig zijn. Het is echt belangrijk om aandacht te besteden aan je hond. Niet alleen aan wat ze doen, maar ook aan de honden waarmee ze omgaan. De lichaamstaal van de honden kan je aanwijzingen geven of ze een gelukkige interactie hebben of een minder gelukkige interactie. En als je oplet en bij je hond bent, kun je ze veel sneller uit een slechte situatie halen dan wanneer je op een bankje op twintig meter afstand zit.

hondenpark ontmoeting

Let op de lichaamstaal van je hond

Je kunt zien of de hond zich ongemakkelijk voelt. Dus als hun oren naar achteren staan, als ze tekenen van stress vertonen zoals gapen, hun lippen likken, zich afwenden, proberen weg te komen van het conflict. Zelfs als honden eruitzien alsof ze spelen, als de ene hond constant de agressor is en de andere hond het slachtoffer, is dat een teken.

Spel zou gelijk moeten zijn. Het hangt af van het ras en hoe ze spelen, maar stel dat de ene hond de andere achtervolgt en ze allemaal plezier hebben, en dan begint de andere hond de eerste hond achterna te zitten. Dat is wederzijds spel en ze gedragen zich zoals het hoort. Maar als het slechts één hond is die de andere achtervolgt, is dat meer eenzijdig en moet je misschien je hond uit een dergelijke situatie halen. Je kunt ook het risico op hondengevechten minimaliseren door de favoriete speeltjes en traktaties van je hond thuis te laten. Of in ieder geval uit het zicht in het park. Sommige honden kunnen agressief worden als ze speeltjes of traktaties verdedigen, dus het is beter om die te bewaren voor één-op-één spel.

Ruim de uitwerpselen van je hond op, ook in een hondenpark

Dat is het belangrijkste; ruim alles op. Je mag niets achterlaten. Geen ontlasting en niets dat je hebt meegenomen. Zorg er ook echt voor dat je hond zich beleefd gedraagt naar andere honden. Het gaat er niet alleen om ervoor te zorgen dat je hond niet gepest wordt. Als je ziet dat je hond agressief is tegenover een andere hond of een andere hond lastigvalt, dan wordt het als goed gedrag beschouwd om erheen te gaan en je hond weg te halen uit de situatie.

Hondenpark border collie en collie

Wees voorzichtig als je puppy niet is ingeënt

Het is ingewikkeld. Wat je kunt doen, is je hond meenemen naar het hondenpark, laat ze alleen niet de grond raken. Je kunt ze oppakken en meenemen naar het park en ze blootstellen aan nieuwe dingen. Dit zonder dat ze in contact komen met de uitwerpselen van andere honden, wat theoretisch gezien ziektes kan veroorzaken.

Als je vrienden hebt met honden die goed met anderen spelen en gezond zijn, kun je ze meenemen naar het huis van je vrienden. Verzeker je wel dat hun honden op de juiste manier zijn ingeënt. Er zijn nog steeds dingen die je kunt doen tijdens die fase om veilig te socialiseren, omdat dit een belangrijke ontwikkelingsfase voor hen is, vooral voordat ze 16 weken oud zijn. Het is echt goed voor hen om te blijven socialiseren, ook al is hun immuniteit nog niet helemaal opgebouwd.

Het is een goed idee om je niet-ingeënte hond uit de buurt te houden van honden die tekenen van ziekte vertonen. Bijvoorbeeld diarree, braken, niezen en hoesten, omdat deze besmettelijk kunnen zijn en kunnen leiden tot ernstigere ziekte bij een niet-ingeënte hond.

Hondenpark Aussie en labrador

Als je hond ziek is, ga dan niet naar het park

Het is niet eerlijk tegenover de andere honden daar als je weet dat je iets besmettelijks meebrengt. Je wilt de cyclus van infectie in het hondenpark niet in stand houden. Zoek een meer afgelegen ruimte waar je hond zijn behoefte kan doen of alleen kan bewegen terwijl hij herstelt.

https://www.allesoverdehond.nl/gezondheid/hou-je-hond-gezond-ook-na-een-bezoek-aan-het-hondenpark/?feed_id=84&_unique_id=6464cf0e2df58

Reacties

Populaire posts van deze blog

Top 10 van 2023: de beste vlooienband voor jouw hond

Apporteren, kun je dat elke hond aanleren?

Het chippen van je hond, is dat verplicht?