De Meest Populaire Middelgrote En Grote Hondenrassen

De Meest Populaire Middelgrote En Grote Hondenrassen

Over grote honden

Honden van middelgrote rassen worden steeds vaker gekozen door mensen die een huisdier willen hebben. Hun populariteit is vooral te danken aan de lage eisen van de hond, ook wat betreft fysieke activiteit of de hoeveelheid vrije ruimte in huis. Ook zijn er best veel verschillende rassen van middelgrote honden, dus het is makkelijk om een ​​viervoeter te vinden met het juiste karakter.

Wat zijn de verschillende rassen van middelgrote honden?

Middelgrote hondenrassen zijn rassen waarbij de honden gemiddeld 8 tot 40 kg wegen en hun schofthoogte tussen de 40 - 60 cm ligt. Het zijn niet de kleinste viervoeters, maar ze zijn ook niet erg groot, daarom worden ze steeds vaker gekozen door mensen die zowel in een huis met tuin als in een appartement of in een flatgebouw wonen. Het is interessant dat middelgrote honden niet alleen kortharig zijn, maar ook langharig. Deze groep omvat vele rassen, waaronder herders, jagers, beveiligers of gewoon trouwe metgezellen.

Welke hondenrassen zijn het populairst?

Beagle

Hoewel beagles relatief korte poten hebben, zijn ze erg actief en kunnen ze ook snel rennen. Meestal hebben ze een tweekleurige vacht, hoewel er ook driekleurige individuen zijn. Dit is een ras dat sociaal en intelligent is, maar tegelijkertijd zeer onafhankelijk en zelfredzaam. De Beagle ziet er onschuldig uit, maar vanaf het allereerste begin vereist hij een consistente opvoeding, zodat hij geen problemen veroorzaakt.

Toch is het een goede keuze voor gezinnen met kinderen, want viervoeters spelen graag met even energieke peuters en tieners. Je moet niet vergeten dat deze middelgrote hond weet wat hij wil en erg dominant kan zijn. Neem hem mee op langere wandelingen en bied andere activiteiten aan zoals behendigheid of interactieve spelletjes. De verzorging van het Beagle ras bestaat uit regelmatig poetsen (minstens één keer per week), controleren en schoonmaken van de oren.

Engelse Bulldog

Engelse Bulldogs zijn gedrongen en sterk gebouwd, maar verstoken van agressie en strijdlust. Vertegenwoordigers van dit ras van half-langharige honden staan ​​graag in het middelpunt van de belangstelling, ze zijn erg gehecht aan hun baasjes en zijn zachtaardig. Hun temperament wordt beschreven als gematigd, het zijn vrolijke en speelse viervoeters die zich onderscheiden door een groot geduld, daarom zijn ze geschikt voor gezinnen met kinderen. Engelse Bulldoggen hebben een goed ontwikkeld verdedigingsinstinct en hoewel ze moeilijk uit balans te brengen zijn, blijven ze ook altijd alert.

In het verleden hebben deze honden gevochten met verschillende dieren, waaronder stieren, maar nu zijn het gezelschapshonden. Net als beagles hebben ze een consistente opvoeding nodig, hoewel training moeilijk kan zijn, vanwege de koppigheid en onafhankelijkheid van dieren. De verzorging van dit ras bestaat voornamelijk uit eenmaal per week poetsen, baden indien nodig en oren spoelen, gemiddeld om de twee weken. Engelse Bulldogs vereisen ook een regelmatige inspectie van de perianale klieren, het knippen van de nagels en het wassen van de plooien rond de ogen en neus.

Schotse Herdershond langharig

De Schotse Herdershond, ook wel bekend als de Collie, is een zeer intelligente, atletische en gevoelige hond. De honden zijn middelgrote honden die aanvankelijk werden gebruikt om schapen te hoeden. Tijdens de Eerste Wereldoorlog in het Engelse leger waren ze hulphonden, nu zijn het vooral trouwe gezinsgenoten. Schotse herdershonden leren snel en permanent commando's, hun training is niet erg lastig. Het zijn rustige en gevoelige viervoeters met een gematigd temperament die zachtaardig zijn en graag tijd doorbrengen in de buurt van hun baasjes.

Belangrijk is dat ze van kinderen houden, en omdat ze dapper en gereserveerd zijn tegenover vreemden, zijn het ook goede waakhonden. Collies moeten, net als andere middelgrote hondenrassen met haar, regelmatig worden geborsteld om klitten te voorkomen, vooral rond de benen en oren. Je moet het echter niet te vaak doen, omdat het leidt tot het verlies van te veel haar van de ondervacht, die het lichaam beschermt tegen vocht en zorgt voor warmte op koude dagen. De verzorging van dergelijke honden omvat ook het controleren van de ogen, de oren en perianale klieren, evenals het knippen van de nagels.

Samojeed

Sommige middelgrote honden werden gefokt om specifiek werk te doen, ook wel bekend als werkende dieren. Een voorbeeld zijn de Samojeeds, die kuddes rendieren bewaakten en ze verdedigden tegen beren en wolven. Omdat ze een warme, dikke vacht hebben, sliepen ze 's nachts in tenten met mensen en hielden ze hun families warm.

Deze honden hebben een levendig karakter en hoewel ze heel dicht bij hun baasjes staan, gaan ze soms liever hun eigen weg. Ze hebben veel beweging en gevarieerde activiteiten nodig, ze moeten veel tijd buitenshuis doorbrengen. Om deze reden worden Samojeeds niet aanbevolen voor mensen die middelgrote honden voor hun rust willen nemen, want dat ga je bij de Samojeed niet vinden. Het zijn viervoeters die een uitgebalanceerd dieet nodig hebben.

chow chow

Chow chow is een zeer populair ras, wat onder andere te danken is aan de originele uitstraling. De honden lijken op teddyberen, maar er moet aan worden herinnerd dat ze niet van liefkozingen en knuffels houden. Het zijn onafhankelijke viervoeters die het gezelschap van mensen waarderen, maar ze spelen alleen als ze er zin in hebben, en meestal duurt het niet al te lang. Ze zijn niet geschikt voor gezinnen met kinderen, ze zijn vooral een aanrader voor mensen die van rust houden.

Vroeger werden deze middelgrote honden gebruikt om op wolven te jagen. Omdat ze niet veel interesse tonen in lichaamsbeweging, hebben ze vaak problemen met obesitas, wat de keuze van een geschikt dieet vereist. Bovendien moet de chow chow regelmatig worden gekamd (tijdens de ruiperiode moet dit zelfs dagelijks worden gedaan) en moeten de ogen en oren worden gewassen. Vaak is het nodig om huisdieren speciale supplementen te geven.

Engelse Cocker spaniel

Er zijn middelgrote rashonden die zich onderscheiden door een gladde en zijdeachtige vacht. Een voorbeeld zijn de Engelse Cocker-spaniel honden, die werden gefokt om houtsnip te vangen (een vogelsoort uit de watersnipfamilie). Dit zijn erg vrolijke viervoeters die graag in het gezelschap van mensen zijn. De Cocker Spaniel is vriendelijk naar andere dieren, wil graag spelen en is bovendien betrouwbaar en trouw. Houd er echter rekening mee dat de Engelse cocker-spaniel een jachthond is.

Als hij een spoor ruikt, kan hij achter de prooi aan gaan, en de oproepen van de eigenaar zullen geen betekenis voor hem hebben. Om ervoor te zorgen dat het huisdier niet veel problemen veroorzaakt, moet je hem consequent opvoeden, maar daarbij hardheid vermijden. Het ras wordt aanbevolen voor atletische mensen. In de regel houden Engelse cocker-spaniels van het gezelschap van kinderen, maar kleintjes moeten weten hoe ze met een trouwe viervoeter moeten spelen, om hem geen pijn te doen.

De verzorging van de hond omvat dagelijks borstelen van de vacht, gemiddeld om de twee maanden een knipbeurt en regelmatig trimmen van de poten en knippen van de nagels. Door hangende oren wordt het huisdier ook blootgesteld aan schimmelinfecties en ontstekingen, dus ze moeten constant worden gecontroleerd en eventueel gereinigd. Het is ook de moeite waard om een ​​soort hondenschoenen te kopen, die hun poten beschermen tegen onaangename vorst en vooral tegen het zout dat in de winter op de trottoirs wordt gestrooid.

 

Langharige Duitse Herder

De langharige Duitse herder is een voorbeeld van hoe middelgrote gedomesticeerde hondenrassen over de hele wereld kunnen worden gewaardeerd. Deze honden hebben een karakteristieke, overvloedige vacht met een dubbele structuur (goed haar en een dikke ondervacht), evenals een schuin aflopende ruglijn. Ze zijn voorzichtig, hebben een zeer goed gehoor en reukvermogen en zijn zachtaardig voor kinderen.

Hierdoor worden langharige Duitse herders heel vaak gekozen door gezinnen, maar ze werken ook in geüniformeerde diensten en helpen bij reddingsdiensten. Dieren zijn niet bang voor uitdagingen en houden niet van verveling, alleen als ze alleen gelaten worden en ze eenzaam zijn dan kunnen ze meubels vernielen of andere problemen veroorzaken. De langharige Duitse herder heeft veel beweging en mentale spelletjes nodig. Ondanks de lange vacht is de verzorging van de hond niet ingewikkeld, deze beperkt zich voornamelijk tot systematisch kammen.

Shiba Inu

Oorspronkelijk afkomstig uit Japan hebben Shiba Inu-honden een dubbellaagse, plucheachtige vacht, maar hun opvoeding is niet de gemakkelijkste. Het zijn zelfverzekerde viervoeters die van onafhankelijkheid houden en wantrouwend staan ​​tegenover vreemden en dieren. Het is geen goede keuze voor mensen zonder ervaring met honden, een shiba inu heeft een verantwoordelijke eigenaar nodig die zijn behoeften goed begrijpt en ook zeer consequent is. Vertegenwoordigers van dit ras houden van lange wandelingen, zelfs ongunstig weer stoort hen absoluut niet

Ze werken goed als metgezellen bij het fietsen, wandelen, hardlopen of joggen. Naast een langdurig verblijf in de frisse lucht en veel beweging, moet de hond op vaste tijden vleesrijke maaltijden krijgen. Doordat de vacht van de hond kort is, heeft deze niet de neiging te klitten, waardoor dagelijks poetsen niet nodig is. Men moet eraan worden herinnerd dat de shiba inu erg gehecht is aan de eigenaar en het nieuwe gezin, maar gewoonlijk liefkozingen vermijdt en terughoudend is om genegenheid te tonen. Het is een zeer intelligent dier, vatbaar voor onheil en ontsnappingen.

Windhond

De windhond is geen typisch gezelschapsdier, het is gefokt om te helpen tijdens de jacht. Om deze reden heeft het dier veel beweging buitenshuis en mentale activiteit nodig. Als hij zich begint te vervelen, wordt hij al snel overlast en kan hij ook spullen in huis vernielen. Het opvoeden van een windhond is soms moeilijk, vooral vanwege zijn koppigheid en onafhankelijkheid. De hond is op zijn hoede voor vreemden, maar vertoont geen agressie en kan goed overweg met andere dieren.

Hoewel hij graag blaft naar indringers, is hij niet erg luidruchtig op dagelijkse basis. Het ras is geen goede keuze voor passieve baasjes, die graag luieren en geen activiteiten ondernemen. De eigenaar van de viervoeter moet zeer actief zijn en ook ervaring hebben met het opvoeden van honden. Het verzorgen van dit huisdier zou geen probleem moeten zijn. De windhond behoort niet tot het ras van half-langharige honden, dus hij hoeft niet dagelijks te worden gekamd, een dergelijke behandeling is voldoende om eenmaal per week uit te voeren. Het huisdier hoeft niet vaak te worden gewassen, maar een goede hygiëne van de oren is wel noodzakelijk. Dit geldt voor veel zwemmende viervoeters, op deze manier kunnen ontstekingen en lastige infecties worden voorkomen.

Dobermann Pinscher

De Dobermann pinschers worden als een specifiek ras beschouwd. Deze honden hebben een sterk karakter en bewakingsinstinct, dus hun opvoeding moet consistent en goed doordacht zijn. Deze viervoeters worden vooral aanbevolen aan ervaren mensen. Dobermanns zijn intelligent, moedig en zeer actief, daarom zijn ze vaak te vinden bij geüniformeerde diensten. Ze voelen zich graag nodig, passen zich gemakkelijk aan een nieuwe situatie aan, zijn ook gehoorzaam en bereid om mee te werken.

Hoewel het beeld van deze honden vaak dreigend is en dus angst oproept, vallen ze niemand zonder reden aan. Ze weten hun agressie te beheersen en voeren gehoorzaam de bevelen van hun baasjes uit. Bij het kiezen van een Dobermann moet je onthouden dat hij veel beweging in de frisse lucht nodig heeft en eenzaamheid niet zo goed verdraagt

Het ras wordt agressief, wanneer ze geïsoleerd is van haar familie en verstoken is van de mogelijkheid van langdurig contact met mensen en andere dieren. Dobermanns hebben een korte vacht die niet vaak hoeft te worden geborsteld. Omdat ze bij het lagere temperaturen snel koud zullen hebben is het de moeite waard om speciale kleding voor jouw huisdier te kopen voor de wandelingen in de kou.

https://www.shopvoordieren.nl/de-meest-populaire-middelgrote-en-grote-hondenrassen/?feed_id=23&_unique_id=64259d5462a8e

Reacties

Populaire posts van deze blog

Top 10 van 2023: de beste vlooienband voor jouw hond

Apporteren, kun je dat elke hond aanleren?

Het chippen van je hond, is dat verplicht?