Hoe houd je jouw huis schoon met huisdieren?

Huis schoon met huisdieren?

Het hebben van huisdieren in huis is een uitstekende manier om te genieten van de liefde en het gezelschap dat ze ons elke dag bieden. Dit houdt echter in dat je jouw huis goed moet schoonhouden, want meestal laten ze nog wel eens het een en ander achter in huis, zoals haren, nageltjes, blaadjes, takjes, modder of het stof dat ze mee naar huis nemen als ze buiten zijn geweest.

Hoe houd je een huis met huisdieren?

Het schoonhouden van ons huis is essentieel om in een gezonde omgeving te leven. Iets wat basaal is voor wie er woont, die een schone geur, een ordelijke aanpak en een vuilvrije omgeving zal waarderen. Deze problemen zijn ook van invloed op onze huisdieren, vooral honden en katten. Deze dieren bewegen zich overal door ons huis en zijn meestal zeer kieskeurig in het schoonmaken, vooral in het geval van katten.

Gelukkig zal dit proces niet veel meer inspanning van jouw kant vergen dan je normaal zou doen om het huis vlekkeloos te houden. Vooral als je het advies dat we je hieronder geven in de praktijk brengt.

Het haarprobleem

Het grootste ongemak waarmee we te maken hebben als er huisdieren in huis zijn, is hun haar. Zowel honden als katten hebben de neiging om vaak haren te verliezen en vooral wanneer het seizoen verandert. Dit haar komt overal terecht, ook op vloeren, stoffen en zelfs op en onder sommige meubels.

Om door te gaan met de eliminatie ervan, is jouw beste bondgenoot een speciale stofzuiger voor dieren. Dit product bied je een krachtig systeem dat in staat is om die haren op te zuigen. Maar dit apparaat is ook verantwoordelijk voor het opzuigen van stof, vuil en andere viezigheid dat jouw huisdier van de straat kan meebrengen. Bovendien zijn ze, dankzij het hoogwaardige filtersysteem dat deze stofzuigers meestal bevatten, in staat om de zuigkracht tijdens het reinigen te behouden.

Een ander sterk punt van deze stofzuigers zijn de accessoires die bij het product worden geleverd. Deze zijn ontworpen om stoffen zoals gordijnen, bekleding of lakens schoon te zuigen, waardoor dierenharen effectief worden gescheiden. Hetzelfde geldt voor vloerborstels, waarmee vuil in kleine ruimtes wordt opgenomen. Het is zelfs mogelijk om keukenmeubelen en andere meubels schoon te zuigen, zonder dat je de doek er overheen hoeft te halen.

Vuil verwijderen

Dieren hebben de neiging hun vuil op verschillende oppervlakken achter te laten, en niet alleen op vloeren en bekleding. De meest voorkomende zijn die waar we eten hebben liggen, zoals aanrechtbladen in de keuken of op de eettafel. Ze gaan hier naartoe op zoek naar hun specifieke snoepjes en scacks. Het is ook gebruikelijk dat katten in verschillende ruimtes gaan liggen, vaak zijn ze op zoek naar de zon. Hier hangt het reinigingsproces een beetje af van de aard van dat oppervlak en het gebruik ervan.

Als we het hebben over ruimtes die bedoeld zijn voor de bereiding en de consumptie van voedsel, zoals massief of conventioneel houten keukentafels, werkbladen en dergelijke, is een goede reiniging en adequate desinfectie essentieel. Dit is eenvoudig te realiseren dankzij de verschillende producten die hiervoor op de markt zijn. Het is belangrijk om te controleren of de materialen niet worden aangetast door het proces, zoals bij bepaald triplex, gelakte meubels en andere afwerkingen die zijn gemaakt met gevoelige materialen.

Wat betreft de rest van de ruimtes van ons huis, is het noodzakelijk om deze te reinigen, maar niet met dezelfde intensiteit te desinfecteren. Iets dat ons in staat stelt om eenvoudigere producten te kiezen, zoals die we gebruiken voor de gebruikelijke hygiƫne van ons huis. Het enige wat we hoeven te doen is de schoonmaakfrequentie aanpassen aan onze specifieke behoeften.

Geurtjes van huisdieren

Soms kan de geur van onze huisdieren zo intens zijn dat het voorkomt dat ons huis naar iets anders ruikt, denk aan bijvoorbeeld de geur van een natte hond naar een regenbui of zwempartij. Gelukkig zijn er ook oplossingen voor, zoals de reinigende kracht van appelazijn. Dit product is niet alleen geschikt voor de behandeling van ons huis, maar als we een kopje toevoegen aan het water waarin we onze hond wassen, zal de hond geurvrij zijn. En als extraatje zal het zorgen voor glanzender haar.

Als je bepaalde andere geuren in jouw huis hebt, dan is zuiveringszout de oplossing. Verspreid 's nachts een beetje, in de gebieden waar jouw huisdier gewoonlijk rust. Laat het inwerken en vang het 's morgens op met een stofzuiger. Deze methode werkt ook voor textiel, gewoon toevoegen aan de wasmachine of aan het water dat wordt gebruikt bij het schoonmaken. Met deze truc verwijder je gemakkelijk vuil en geurtjes, zowel van vloeren als van vloerkleden, tapijten en andere textielmaterialen.

Tot slot, als de geur van een kamer hinderlijk voor je is, raden we aan om natuurlijke luchtverfrissers te gebruiken. Het idee is om remedies te gebruiken die geuren niet maskeren, zoals traditionele producten doen. Om verder te gaan, meng je gewoon twee kopjes water, een half kopje citroensap en nog een half kopje bakpoeder. Spray het mengsel op je tapijten, gordijnen en fauteuils en geniet van een aangename citrusgeur.

Een dier heeft wel eens een ongelukje…

Soms hebben huisdieren ongelukjes en doen ze hun behoefte in gebieden waar dat niet zou moeten. Met een goede opvoeding en zindelijkheidstraining ( in het geval van honden) en met een kattenbak (in geval van katten) zal dit niet vaak voorkomen. Maar als dit gebeurt dan moet je handelen. En hoe eerder je dat doet, hoe beter.

De eerste stap is om het door het ongelukje aangetaste oppervlak te drogen met absorberend papier. Alle urine of poep die je van de vloer verwijdert maakt de rest van het proces gemakkelijker. Meng vervolgens drie delen azijn met een van water en laat het getroffen gebied weken. Droog opnieuw en voeg een beetje zuiveringszout toe om de geur te absorberen. Aan dit mengsel voegen we dan een beetje waterstofperoxide en nog een beetje afwasmiddel toe. We zullen dit laten inwerken en het gebied zoveel mogelijk laten drogen. We ronden het proces af door de stofzuiger opnieuw door het getroffen gebied te leiden, om eventuele resten te verwijderen.

https://www.shopvoordieren.nl/hoe-houd-je-jouw-huis-schoon-met-huisdieren/?feed_id=28&_unique_id=6425ab7898201

Reacties

Populaire posts van deze blog

Top 10 van 2023: de beste vlooienband voor jouw hond

Apporteren, kun je dat elke hond aanleren?

Het chippen van je hond, is dat verplicht?