Waarom niest mijn hond?

Waarom niest mijn hond?

Bij mensen is niezen een veel voorkomend verschijnsel dat doorgaans wordt veroorzaakt door de aanwezigheid van stof in het neusgat, of gewoon door verkoudheid. Maar wat zijn de redenen voor niesbuien bij een hondje? Wanneer moet je je zorgen maken? Wij leggen het je allemaal uit.

De oorzaken dat honden niezen

Mijn hond niest. Maak je geen zorgen, er zijn verschillende redenen voor dit gedrag bij jouw huisdier. Waarom niezen ze? We spreken van een oppervlakkige irritatie van de luchtwegen. Het kan echter andere, meer alarmerende ziekten bij honden aangeven.

Een teken van allergieën

Een hond die niest kan allergieproblemen hebben zodra hij in contact komt met rook, pollen of stof. Het is daarom een ​​simpele reflex in aanwezigheid van allergenen.

Een tandinfectie

De bovenkaak van honden bestaat uit tanden en kiezen, waarvan de wortels dichtbij de neusgangen groeien. Deze reden verklaart waarom de hond soms niest wanneer de grote tanden geïnfecteerd raken. Om de verspreiding van schade te beperken kun je overwegen de getroffen gebieden te inspecteren en een dierenarts te bellen. Zorg dat je meteen actie onderneemt, want als de infectie erger wordt dan kan deze ernstigere schade veroorzaken.

Aanwezigheid van een irriterende stof, insect, gewas of middel

Zoals eerder vermeld, kan de betekenis van niezen behoorlijk uiteenlopen. Een hond niest wanneer een irriterend middel vast komt te zitten in zijn neusholte. Het is meestal een insect, een grasspriet of een bepaalde stof. Het gebaar stelt hem dus in staat om het uit zijn luchtwegen te verdrijven. Aarzel bij twijfel niet om een ​​lichte inspectie uit te voeren. Inderdaad, uw hond zal het moeilijk vinden om van een grasspriet of aartje af te komen. Een operatie is dan vaak de enige oplossing.

Een verkoudheid

Een hond met een verkoudheid bestaat, net als de mens. Behalve niezen heeft de hond ook wel eens een loopneus, en het komt ook voor dat hij snurkt of gewoon moe is.

Een infectie van de luchtwegen

Infectieuze rhinitis wordt veroorzaakt door de aanwezigheid van een virus of een bacterie in de luchtwegen. Kennelhoest is een van de meest voorkomende en besmettelijke ziekten. Naast hoesten is niezen ook een van de reguliere symptomen van deze ziekte. Als de hond alle tekenen heeft, is het mogelijk om hem hoestmedicijnen en antibiotica te geven.

Platte neus syndroom

Zoals de naam beschrijft treft dit honden met een stompe neus. Omdat hun neusgaten dichtgeknepen zijn, heeft het zachte gehemelte de neiging om bij elke ademhaling te trillen. Het treft over het algemeen de Engelse of Franse bulldog. Herhaaldelijk niezen is daarom volkomen normaal.

Een neustumor

Honden met lange snuiten worden vaak het meest getroffen. Zoals de naam beschrijft, veroorzaakt een neustumor zowel niezen als neusuitslag. Als jouw hond is gediagnosticeerd, volg dan de instructies van de dierenarts tot op de letter om het risico te verminderen. Merk op dat de tumor de vernietiging van de neusstructuur van jouw huisdier kan veroorzaken.

Opwinding in het spel

Niezen blijft een volkomen normale reactie bij honden. Niezen verdrijft lucht door hun neus en mond wanneer ze opgewonden zijn of wanneer ze spelen. We kunnen dit fenomeen ook definiëren als een bewijs van vermaak van het hondje.

Neusmijten

Mogelijk hebben mijten zich in zijn luchtwegen vastgezet. Mijten zijn microscopisch kleine beestjes die irritatie en neusbloedingen veroorzaken. Als de hond onlangs in de grond heeft gegraven, kan hij zichzelf blootstellen aan dit type mijt. Hij zal dan een gevoel van ongemak hebben en regelmatig niezen.

Begrijp de betekenis van omgekeerd niezen

Hoe moet een hond niezen? Dit fenomeen resulteert in de verdrijving van lucht door de neus. Voor omgekeerd niezen wordt dit echter verklaard door het aanzuigen van een hoog luchtvolume door de neus, vandaar de productie van een geluid dat vaak lijkt op een luid snuifje. Een reden waarom sommige mensen denken dat de hond ademhalingsproblemen heeft. Het is echter slechts een kwestie van wat een paroxysmaal fenomeen wordt genoemd.

De aanval veroorzaakt ongemak bij de hond. Als bewijs blijft de laatste onbeweeglijk, terwijl de hond op de ellebogen steunt. Bovendien is zijn mond volledig gesloten. Een gebaar dat soms verontrustend is voor de eigenaar. Je kunt ook ongebruikelijke bewegingen in de ribbenkast van jouw huisdier opmerken. Deze is bijzonder gespannen en verlengt de nek. Hij neemt ongeveer 30 seconden tot een minuut dezelfde houding aan, de tijd dat de crisis voorbijgaat. Om dit te versnellen, raden we aan om de keel van jouw hond te strelen en zijn neusgaten een beetje te blokkeren.

Houd er rekening mee dat irritatie van de keelholte en neus omgekeerd niezen veroorzaakt. Het is duidelijk dat het irriterende middel zich in de keelholte bevindt in plaats van in de luchtwegen. De aanval wordt veroorzaakt door inspanningsintolerantie, huisstofmijt, allergenen, huishoudelijke producten of een overmatige opwinding.

Maak je geen zorgen, deze vorm van niesbuien is ongevaarlijk voor honden. Er is echter niets verstandiger dan een dierenarts te bellen, vooral als het te vaak wordt. Het kan in feite infecties verbergen. Om de oorzaak van het omgekeerde niezen beter te bepalen, kun je overwegen vast te houden aan het gedrag van jouw hond. Het bezoek aan een dierenarts blijft essentieel wanneer de crisis gepaard gaat met verlies van eetlust, loopneus, lethargie, enz.

Over het algemeen vereist omgekeerd niezen bij honden geen specifieke medische behandeling. Desalniettemin, zoals eerder vermeld, kun je jo uw huisdier helpen de crisis te kalmeren. Om slikken op te wekken, moet je eerst zijn keel masseren. Wanneer je zijn neusgaten blokkeert, adviseren wij je om maximaal één tot twee seconden te handelen. Zodra de aanval stopt, is het raadzaam om jouw hond gerust te stellen.

Om niesaanvallen te voorkomen, moet je regelmatig jouw huis stofzuigen. Het is ook aan te raden om de plek waar jouw hondje slaapt schoon te maken. Vermijd het gebruik van luchtverfrissers en geurkaarsen om allergieproblemen te beperken. Toch is het gebruik van een luchtbevochtiger wel essentieel wanneer de omgevingslucht droog is.

Denk er ook aan om een hond niet bloot te stellen aan de damp van elektronische sigaretten en rook van tabak of open haarden. Vergeet ook niet om een ​​hondenborstel te gebruiken om zijn haar te verzorgen. Met doekjes kun je bovendien zijn poten reinigen tijdens het allergieseizoen.

Mijn hond niest: focus op de reacties

Zoals eerder vermeld, zijn er veel oorzaken voor het niezen bij honden. Mijn hond niest, hoe moet ik reageren? Om alles een beetje te verzachten, raden we jou aan om natuurlijke producten te gebruiken. Om jouw hond te helpen bij het bestrijden van allergieproblemen, raden wij je aan te kiezen voor producten die seizoensallergieën onderdrukken.

Verkoudheden bij honden komen veel voor. Om deze te verlichten kun je samen de badkamer in gaan. Laat het hete water lopen om de stoom goed door de ruimte te verspreiden. Deze techniek helpt de bronchiën te kalmeren en te reinigen. Als je het effect wilt accentueren, kun je een paar druppels etherische olie van eucalyptus aan het water toevoegen. Zorg ervoor dat je het niet in direct contact met jouw hond brengt.

Is jouw huisdier vatbaar voor een tand- of luchtweginfectie? Aarzel niet om hem colloïdaal zilver te geven. De rol van laatstgenoemde is om zijn immuunsysteem te versterken en zijn luchtwegen te stabiliseren.

Om vreemde voorwerpen in de neusholte van jouw hondje te verwijderen is er de zogenaamde “haarbal”. Dit is een natuurlijk product dat werkt als jouw hond gevoelig is voor neusmijt of als er een irriterend middel in de luchtwegen zit.

https://www.shopvoordieren.nl/waarom-niest-mijn-hond/?feed_id=43&_unique_id=6425d66eb0d15

Reacties

Populaire posts van deze blog

Top 10 van 2023: de beste vlooienband voor jouw hond

Apporteren, kun je dat elke hond aanleren?

Het chippen van je hond, is dat verplicht?