Hondenverzekering, iets voor u?

Er wordt veel gesproken over "hondenverzekering". Mensen vragen zich af wat een ziektekosten verzekering voor mensen afwijkt van een huisdierverzekering.

De verzekeringen zijn eigenlijk niet met elkaar te vergelijken. Ze dekken een heel ander risico. Onderstaand zullen we de meest voorkomende aspecten van hondenverzekeringen nader bekijken.

Dierenartskosten gedekt met een hondenverzekering

Voor wie WA verzekerd is zijn de kosten van het door de hond omver gelopen servies van de buren gedekt. De medische kosten die u moet maken omdat uw hond onverwacht ziek is zijn niet gedekt. Hiervoor kan het interessant zijn om een hondenverzekering af te sluiten.

Deze hondenverzekering zal de kosten van diergeneeskundige zorg vergoeden. Of de kosten van een onverwachte operatie. De maandelijkse kosten voor deze verzekering is afhankelijk van het risico wat de verzekeraar Er zijn een paar belangrijke factoren die meetellen bij het bepalen van de verzekeringspremie voor uw huisdier.

Risico voor de verzekering

Ras afhankelijk, sommige rashonden hebben meer kans op ziektes dan andere rashonden

Ook het geslacht van een hond kan de hoogte van uw premie beïnvloeden, reuen hebben meer kans op medische zorg dan teven.

En uiteraard speelt de leeftijd van uw hond ook een belangrijke rol, hoe ouder hoe meer risico op kans op ziektes.

Voor welke honden is er een hondenverzekering?

Zoals eerder aangegeven spelen zaken als het ras, geslacht en leeftijd een rol in het bepalen van de hoogte van de premie. Dit betekend echter niet dat alle reuen van 3 jaar oud dezelfde premie betalen. Sterker nog er zijn heel veel verzekeringsmaatschappijen die alleen maar gezelschapshonden accepteren.

Honden die worden gebruikt voor werkdoeleinden, zoals bewaking, vallen niet onder de standaard huisdierverzekering. Ook oudere honden worden vaak geweigerd omdat het risico te hoog is voor de verzekeringsmaatschappij.

Bij de meeste maatschappijen is de standaard voorwaarde dat de hond is gechipt en geregistreerd en dat ze beschikken over alle vaccinaties. In een enkel geval eist de verzekering dat de hond is gesteriliseerd.  

Het kiezen van de juiste verzekering

De dekkingsgraad verschilt van maatschappij tot Onder de goedkoopste hondenverzekering worden alleen de kosten van de dierenartsen terugbetaald tot een vooraf vastgesteld maximum. De duurdere pakketten hebben vaak een uitgebreidere dekking. Dit betekend vaak een lager eigen risico.

Met dit soort verzekering worden ook de extra risico’s gedekt. Denk hierbij aan bijvoorbeeld verzekering tijdens de vakantie. Of in het geval van ziekte of ongeval met de hond. Denk ook aan vergoeding tijdens uw eigen ziekte, zodat u de hond netjes kunt onderbrengen. U heeft mogelijk recht op schadevergoeding in geval van overlijden of verdwijning van uw hond.

Kortom, er zijn een aantal opties beschikbaar voor hondenverzekering. Daarom is het voor het nemen van een beslissing belangrijk om de verschillende dekkingen en premies te vergelijken. Welke hondenverzekering is het beste geschikt voor uw huisdier? Welke verzekering sluit aan bij jouw wensen?

Hondenverzekering
dure rekening

Hondenverzekeringen, de voordelen en nadelen

Veel hondenbezitters vinden dit een moeilijke beslissing. Een hond verzekeren, ja of nee? Een dierenarts bezoek kan zomaar in de papieren gaan lopen. Maar alle premies bij elkaar opgeteld resulteert ook in een groot bedrag. Om tot een juiste beslissing te komen, moet je rekening houden met je eigen omstandigheden. Hoewel hondenverzekering niet vereist is, is het geheel aan de eigenaar om er een te kiezen.

Bij een medische ingreep bij uw hond bent u al snel aan de beurt. De facturen zullen al snel inde papieren gaan lopen. Verzekeringen zijn geen liefdadigheid instellingen, ze willen als eerste geld verdienen aan de premie die wordt berekend. Ze nemen het risico dat de hond pas op oudere leeftijd ziek wordt. Met dat als uitgangspunt is het veel voordeliger om zelf een potje te maken, mits je daar de discipline voor hebt.

Het kan natuurlijk gebeuren dat er een medische ingreep moet plaatsvinden en de spaarrekening is nog niet helemaal gevuld. Dat zijn de momenten dat je blij bent dat er een hondenverzekering is. Zeker als je zelf niet de mogelijkheden hebt om dit voor te financieren

Met de komst van geavanceerde therapieën is het mogelijk om het leven van een hond te verlengen. Deze behandelingsopties zijn aantrekkelijk, maar meestal zijn deze geavanceerde therapieën erg prijzig.

Als een hond al wat ouder is rijst de vraag al snel of je een oudere hond moet onderwerpen aan een langdurige operatie met alle risico van dien. Zoals onze dierenarts zegt; “in een oude hond ga je niet meer snijden”, anders gezegd iedere hond heeft een bepaalde houdbaarheidsdatum en die moet je niet geforceerd verlengen. Tegen die zou je de optie hebben om de verzekering van je huisdier te annuleren en geen verdere behandeling te bieden.

Als de keuze eenmaal gemaakt is om een verzekering voor de hond te nemen kunt u kiezen uit een tal van verzekeringsmaatschappijen. Het is niet makkelijk om ze te vergelijken. Dit omdat sommige maatschappijen met percentages werken en andere met vaste bedragen. Kijk daarom rustig naar de verschillende maatschappijen voordat u een definitieve keuze maakt.

Verzekeraars met hondenverzekeringen

Petplan

Petplan, een project van de veterinaire coöperatie AUV, biedt drie verschillende niveaus van zorgpakketten en drie verschillende soorten aanvullende verzekering. Het is mogelijk om een ziektekostenverzekering te krijgen die is afgestemd op uw specifieke behoeften en de gezondheid en levensverwachting van uw hond.

Dierenverzekering

Dierenverzekering">Dierenverzekering kent 3 verschillende pakketten voor hondenverzekeringen en kattenverzekeringen:

  • Dierenverzekering Basis tot € 1.500,= p/j
  • Dierenverzekering Plus tot € 3.000,= p/j
  • Dierenverzekering Top tot € 5.00,= p/j

Het enige verschil hierbij is de hoogte van de vergoeding die je krijgt bij je declaraties en hoeveel dat maximaal per jaar mag zijn. Je kiest zelf voor de hoogte van je eigen risico. Daarbij heb je de keuze uit 0 euro, 50 euro, 100 euro of 150 euro. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager de maandelijkse premie uitvalt. Premie berekenen

PetSecur

PetSecur is een specialistische verzekering voor huisdieren. Daarmee ontzorgen ze de baasjes en gaan voor het plezier van het dier. PetSecur staat bekend als de verzekering met de hoogste uitkeringen en castratie/sterilisatie is gratis meeverzekerd!

Ook Deze verzekering kent 3 pakketten waarbij er in het eerste pakket al een vrij hoge vergoeding wordt uitgekeerd.

  • PetSecur Basis tot € 3.250,= p/j
  • PetSecur Standaard tot €4.000,= p/j
  • PetSecur Extra tot € 6.000,= p/j

De spaarrekening voor honden

Natuurlijk kun je altijd wat geld de hond opzij zetten. In plaats van uw premie te betalen kunt u dat geld ook op een spaarrekening zetten. Zo heeft u altijd wat achter de hand wanneer u onverwachte uitgave heeft voor uw hond.

Het voordeel hiervan is dat je niet hoeft te betalen voor verzekering die je niet nodig hebt, zodat je meer van je hard verdiende geld kunt houden. Het nadeel is dat uw rekening ook weer zo leeg is wanneer u met de hond naar de spoedeisende hulp toe moet.

Hondenverzekering
operatie

Informatie over hondenverzekeringen

Niet voor niets zijn honden gewilde huisdieren. Ze zijn trouw en een echte metgezel. De meeste mensen zullen dus al snel veel waarde gaan hechten aan de hond.

Maar helaas gebeurt het maar al te vaak dat men om financiële redenen de hond moet laten inslapen omdat de behandelingen te duur zijn. Met een hondenverzekering hoeft u zich geen zorgen te maken over onverwachte medische rekeningen.

Wanneer is een hondenverzekering nodig

Wanneer u een hondenverzekering wilt hebben voor de hond kunt u dat  het beste doen wanneer de hond jong is. Voor een jonge hond zijn de premies lager dan wanneer u een oudere hond verzekerd. De meeste mensen denken hier pas aan wanneer de hond al ziek is. In veel gevallen is het dan al te laat om te verzekeren omdat bijna alle verzekeringsmaatschappijen gebruik maken van een wachtperiode waarin de hond nog niet verzekerd is.

Aandachtspunten bij het afsluiten van een verzekering

Iedereen wil graag weten waar hij voor betaald. Neem niet zomaar de eerste de beste verzekering maar vergelijk ze met elkaar. Onderstaand een aantal punten waar u niet aan voorbij mag gaan;

  • Lees de polisvoorwaarden goed en vergelijk ze met de andere verzekeringsmaatschappijen.
  • U sluit een verzekering af om de kosten te laten vergoeden. Kijk ook goed of de kosten voor uw ras worden vergoed en of er nog meer uitsluitingen zijn.
  • Bekijk wat de maximale vergoedingen zijn. Zet deze af tegen de premie die u zou moeten betalen.
  • Vraag vooraf wat de kosten voor het eigenrisico zijn. Is dit een percentage of een vast bedrag.
  • Is de verzekering ook geldig in het buitenland of moet hier een aanvulling voor worden gedaan?
  • Bedenk vooraf of u aan alle voorwaarden kan voldoen die de verzekering stelt. Denk hierbij aan entingen die worden vereist en chip/registratie van de hond.
  • Verzekeren is een risico afdekken. Een verzekering afsluiten wanneer de hond ziek is heeft geen zin. Er is bijna altijd een wachttermijn voordat de hond verzekerd is.
https://www.allesoverdehond.nl/tips-en-meer/hondenverzekering-iets-voor-u/?feed_id=27&_unique_id=6437aa86ca727

Reacties

Populaire posts van deze blog

Top 10 van 2023: de beste vlooienband voor jouw hond

Apporteren, kun je dat elke hond aanleren?

Het chippen van je hond, is dat verplicht?