Tips om vieze hondengeur te verhelpen

Zoals elke hondenliefhebber ben ook jij gek op je hond. Het is de ideale vriend, het beste gezelschap en ook nog eens enorm trouw. Maar heeft deze trouwe metgezel dan helemaal geen nadelen? Jazeker, die zijn er wel.

Normaal gesproken merk je er niet zoveel van maar als je een tijd buiten bent geweest en je komt terug in je huis dan weet je het gelijk, je ruikt de hond. De geur van een hond gaat werkelijk overal in zitten. In je kleding, in je meubels en je auto ruikt eigenlijk ook niet al te fris.

Net zoals een mens ruikt de hond alleen is de geur van een hond wat sterker. Hondengeur voorkomen is beter dan genezen. Alles over de Hond heeft daarom een aantal tips voor je verzameld om de sterke hondengeur te verwijderen uit je huis en hoe deze in de toekomst te kunnen voorkomen.

Hondengeur - lekker rollen op het kleed

Het huis ruikt naar hond, wat doe je er tegen?

Het voorkomen van hondengeur in je huis is altijd beter dan het achteraf proberen te verwijderen. Het is echter belangrijk om te beseffen dat zelfs als je schoon bent en een goede hygiëne hebt, het vrijwel onmogelijk is om alle hondengeur volledig te elimineren. Er zijn wel enkele dingen die je kunt doen om de hondengeur in je huis te minimaliseren. Alles over de hond geeft enkele goede tips om te voorkomen dat je huis naar hond ruikt.

Van ongewenste geur naar gewenste geurtjes

Terwijl luchtverfrissers in het verleden misschien naar schoonmaakmiddelen roken, zijn er nu veel aangenamere geuren beschikbaar voor je woonkamer. Er zijn verschillende soorten luchtverfrissers die je kunt gebruiken. Denk hierbij aan geurkaarsen, stokjes, branders, een diffuser, of een spray om hondengeuren te bestrijden.

Er zijn nu veel manieren om je huis op zijn best te laten ruiken. Het blijft echter belangrijk om goede hygiënische gewoonten te hanteren. Luchtverfrissers kunnen helpen de geur van je huis te verbeteren, maar ze kunnen het niet schoonmaken.

Tip: Kies een geur die niet vervelend of onaangenaam is voor honden. Citrusgeuren zijn misschien aangenaam voor mensen, maar honden vinden ze over het algemeen onaangenaam.

Stinkende hondenkussen en hondendeken wassen

Zoals bij de meeste heeft je hond zijn eigen vertrouwde plek in huis. Een plek waar hij kan gaan liggen en een dutje kan doen. De hondendeken of het kussen dat ze gebruiken kan echter na een paar keer gebruik een onaangename geur gaan verspreiden. Om te voorkomen dat je huis naar je hond ruikt, kun je het beste hun deken of kussen regelmatig wassen op een hoge temperatuur.

Tip: Als je van ongewenste hondengeur en bacteriën af wilt, koop dan een hondendeken of kussen dat je kunt wassen op 60 graden Celsius of hoger.

Geen natte honden in huis

In Nederland moet je je hond af en toe uitlaten tijdens een flinke regenbui. Een natte hond ruikt over het algemeen niet erg fris, maar je kunt de natte hondengeur verwijderen voordat je je hond mee naar binnen neemt. Het beste is om je hond goed te drogen in de bijkeuken of gang met een droge doek, zodat de meeste ongewenste geuren weggaan.

Hondengeur uitschudden van water

Regelmatig je hond wassen

Het is echt niet nodig om je hond elke week te gaan wassen, want dat kan schadelijk zijn voor hun huiden levert irritatie op. Maar door ze om de paar weken een goede wasbeurt te geven met hondenshampoo kun je ongewenste geurtjes wegnemen.

Dit is vooral belangrijk voor honden met lang haar, want die hebben meer kans om bacteriën en geurtjes in hun vacht te verzamelen. Vergeet niet om de hond na zijn wasbeurt goed af te drogen en bij voorkeur droog te blazen met een waterblazer.

Een goede ventilatie van het huis

Zeker, het is fijn als de temperatuur in je huis aangenaam is, en je wilt de warmte zoveel mogelijk binnenhouden om te besparen op stookkosten. Het is echter ook belangrijk om frisse lucht binnen te krijgen. Al is het maar om ervoor te zorgen dat eventuele nare luchtjes het huis kunnen verlaten. Als je een raam in de woonkamer hebt dat open kan, of een rooster dat open schuift, zet dat dan af en toe open om frisse lucht binnen te laten en te voorkomen dat hondengeurtjes zich ophopen.

Hoe kun je hondengeur laten verdwijnen?

Het verwijderen van de onaangename geur lijkt misschien onmogelijk, maar met de juiste spullen haal jij met gemak de hondengeur uit jouw huis, bank, auto of tapijt. Als je van die hondengeur af wilt, zijn er een paar dingen die je kunt doen. Begin met het stofzuigen van het gebied waar de hondengeur aanwezig is. Kijk goed dat je in alle spleten en kieren komt.

Hondengeur uit het tapijt verwijderen

Er zijn verschillende manieren om van hondengeur in je tapijt af te komen. Eén manier is om een vochtig tapijtpoeder te gebruiken, dat je op het tapijt kunt strooien en dan kunt opzuigen. Ben je op zoek naar een budget oplossing om de geurtjes uit het tapijt te halen. Denk dan bijvoorbeeld ook eens aan om baking soda over het tapijt heen strooien. Even in laten trekken en daarna weer opzuigen.

Een andere optie is om een stoomreiniger te gebruiken. Tot slot kun je kunt ook proberen zuiveringszout op het tapijt te strooien en het in te laten trekken voordat je het opzuigt.

De hondengeur van je bank, hoe verwijder je die?

Als je bank van stof is en je hond op de bank mag, is het mogelijk dat je bank soms ongewenste hondengeuren afgeeft. Je kunt deze onaangename geuren voorkomen door een hondendeken op de bank te leggen. Toch kan het gebeuren dat de hondengeur toch in je bekleding is getrokken.

Sommige banken kun je van hun bekleding ontdoen en deels in de was doen. Let er bij het wassen op dat je geen heet water gebruikt en dat je de hoezen niet in de droger stopt. Tegenwoordig zijn er ook verschillende bedrijven die met een stoomreiniger komen om je bank een behandeling te geven. Het kan geen kwaad om dit eens per jaar of vaker te doen om de hondengeur van je bank te verwijderen.

Hondengeur - geur uit de auto

Kun je hondengeur uit auto verwijderen?

Het verwijderen van hondengeur uit je auto is vaak moeilijker dan in je huis. Uiteraard kun je de bekleding van je auto niet wassen, dus zul je andere maatregelen moeten nemen. De hondengeur helemaal uit de auto krijgen is bijna onmogelijk. Tenzij je de auto naar een professional brengt die de auto helemaal schoonmaakt met speciaal cleaner.

Toch is er genoeg dat je kunt doen om de geur in de auto te minimaliseren. Als je een bench in de auto hebt, is het verstandig om het kussen in de kooi regelmatig te wassen. Gebruik je geen bench, dan is het goed om een speciale automattenmat in de kofferbak te leggen. Deze voorkomt dat vieze hondenpoten de achterbank bevuilen.

Wanneer de hondengeur al in de auto zit, is het een goed idee om de bekleding goed te stofzuigen en te behandelen met een spray tegen hondengeur speciaal gemaakt voor autobekleding. Maak daarnaast de plastic oppervlakken zoals het dashboard en de deurpanelen schoon met een reinigingsdoekje. Houd de airco schoon, want daar kan zich ongemerkt vuil in ophopen.

Als je klaar bent met het schoonmaken van de auto, hang dan een autoparfum in de auto om te genieten van een naar hond geurende rit.

Hoe verwijder je hondengeur uit je huis?

Hondengeur uit je huis verwijderen kan op dezelfde manier als het voorkomen ervan. Het schoonhouden van stoffen oppervlakken en het regelmatig wassen van hondendekens, kussens en traktaties zal helpen. Als je merkt dat je hond een onaangename geur heeft, kan wassen helpen.

Het gebruik van schoonmaakmiddelen speciaal voor stoffen en eventueel een stoomreiniger voor oppervlakken die niet gewassen kunnen worden. Dit zal ook helpen om de geur uit je huis te verwijderen.

https://www.allesoverdehond.nl/verzorging/tips-om-vieze-hondengeur-te-verhelpen/?feed_id=37&_unique_id=6437ef0a738b1

Reacties

Populaire posts van deze blog

Top 10 van 2023: de beste vlooienband voor jouw hond

Apporteren, kun je dat elke hond aanleren?

Het chippen van je hond, is dat verplicht?