Top 10 van 2023: de beste vlooienband voor jouw hond

De tijd is weer aangekomen dat we onze hinden moeten gaan beschermen. En als hondenliefhebber wil je natuurlijk het beste voor je trouwe viervoeter. Het voorkomen van vlooien en teken is daarbij een belangrijk onderdeel, omdat deze parasieten erg vervelend kunnen zijn voor zowel jou als je hond. Gelukkig zijn er verschillende opties om vlooien en teken te bestrijden, waaronder het gebruik van een vlooienband.

Vlooienband Thai dog

Een goede vlooienband

Een goede vlooienband kan ervoor zorgen dat jouw hond geen last krijgt van deze parasieten. Maar welke vlooienband is nou het beste? Om jou op weg te helpen hebben wij onze eigen top 5 favoriete vlooienbanden op een rijtje gezet.

1. Seresto: Vlooien en tekenband voor de grote hond

[content-egg module=Bolcom products="9300000017025000"]

De Seresto Vlooien En Tekenband is een populaire keuze onder veel hondenbezitters. Deze band heeft een lange werking van maar liefst acht maanden en is geschikt voor grote honden met een gewicht vanaf 8 kg. De band bevat twee werkzame stoffen die samenwerken om zowel vlooien als teken tegen te gaan.

2. Seresto: Vlooien en tekenband voor de kleine hond

[content-egg module=Bolcom products="9300000017024999"]

De Seresto Vlooien En Tekenband is niet alleen geschikt voor grote honden, maar ook voor kleine honden met een gewicht tot 8 kg. Ook deze band heeft een lange werking van acht maanden en bevat dezelfde werkzame stoffen als de variant voor grote honden.

3. Beaphar: Vlooienband voor de hond

[content-egg module=Bolcom products="9200000010740467"]

De Beaphar Vlooienband Hond is een betaalbare optie voor hondenbezitters die op zoek zijn naar een goede vlooienband. Deze band heeft een werking van zes maanden en bevat de werkzame stof dimpylaat, die ervoor zorgt dat vlooien geen eitjes meer kunnen leggen.

4. Knock Off: vlooienband en tekenband voor de hond

[content-egg module=Bolcom products="9300000005875655"]

Knock Off Vlooienband is 100% vrij van giftige stoffen. Een mooie optie voor hondenbezitters die liever geen gebruik maken van chemische middelen. Deze band is ook nog eens regenbestendig. De werkzame stoffen zijn tot ongeveer 4 maanden actief.

5. Prontocare: Vlooienband voor honden

[content-egg module=Bolcom products="9200000121123129"]

De Protoncare Vlooienband voor honden is werkzaam tegen vlooien en teken. Het heeft ook een preventieve werking tegen dit ongedierte. De band is volledig geurloos, waterbestendig en beschermt tot wel 8 maanden.

Vlooienband voor je puppy rotti

Wat is eigenlijk een vlooienband?

Een vlooienband is, zoals de naam al doet vermoeden, een bandje dat je om de nek van je hond kunt doen om hem te beschermen tegen vlooien en teken. De meeste vlooienbanden bevatten werkzame stoffen die deze parasieten doden of voorkomen dat ze zich kunnen voortplanten.

Heeft het zin om een vlooienband te kopen?

Er zijn verschillende redenen waarom je zou kunnen overwegen om een vlooienband voor jouw hond aan te schaffen:

- Jouw hond heeft nu last van vlooien: Als jouw hond momenteel last heeft van vlooien, kan een vlooienband helpen om deze parasieten te bestrijden.

- Je wilt voorkomen dat de hond last krijgt van vlooien: Het gebruik van een vlooienband kan ervoor zorgen dat jouw hond geen last krijgt van vlooien en teken in de toekomst.

- Je gaat op vakantie naar een gebied waar veel vlooien en teken voorkomen: Als je op vakantie gaat naar bijvoorbeeld Zuid-Europa of het bos, dan is de kans groot dat jouw hond in aanraking komt met vlooien en teken. Een goede band kan dan helpen om jouw hond hiertegen te beschermen.

Waar moet je op letten?

Als je besluit om een vlooienband voor jouw hond aan te schaffen, zijn er verschillende dingen waar je rekening mee moet houden:

- De afmeting van de vlooien en/of tekenband: Het is belangrijk om de juiste maat band voor jouw hond te kopen, anders zal deze niet goed werken. Meet daarom altijd de nekomvang van jouw hond voordat je een band aanschaft.

- Welke werkzame stof heeft de band? Er zijn verschillende werkzame stoffen die gebruikt worden in vlooienbanden, elk met hun eigen werking. Lees daarom altijd goed wat er op de verpakking staat voordat je tot aankoop overgaat.

- De beoordelingen van andere hondenliefhebbers: Om er zeker van te zijn dat een bepaalde band goed werkt, kun je kijken naar reviews van andere gebruikers.

- De prijs van een band: Vlooienbanden zijn er in verschillende prijsklassen. Bedenk vooraf hoeveel je wilt uitgeven aan een band en maak op basis daarvan een keuze.

Vlooienband voor de clown

Hoe werkt een vlooienband?

Een vlooienband werkt door middel van de werkzame stoffen die erin verwerkt zijn. Deze stoffen worden geleidelijk afgegeven aan de huid en vacht van jouw hond, waardoor vlooien en teken gedood worden of zich niet meer kunnen voortplanten.

Vlooienband met en zonder giftige stoffen

Er zijn steeds meer banden die geen gebruik meer maken van giftige stoffen. Eigenlijk groei het aantal mensen die kiest voor een gif vrije band best wel hard, mensen zijn gewoon meer met het milieu bezig, gelukkig maar.

Maar werken ze nu ook minder goed? Dat is lastig te vergelijken omdat ze eigenlijk op een andere manier werken. Met gif worden de meeste ongedierte direct gedood. Met de gifvrije methoden is het meer dat ze worden geweerd door vies ruikende geurtjes of met stoffen die het ongedierte immobiel maakt waardoor ze uitdrogen.

Onderstaand nog enkele banden met en zonder gif in verschillende prijsklasse. Mocht dit niet genoeg voor je zijn dan heeft BOL nog keuze uit 200 vlooienbanden voor de hond .

[content-egg module=Bolcom products="9300000034411910"] [content-egg module=Bolcom products="9300000110517870"] [content-egg module=Bolcom products="9300000036540736"] [content-egg module=Bolcom products="9200000121123129"] [content-egg module=Bolcom products="9300000002822610"]

Vaak en veel gestelde vragen

Wat is de werking van een vlooienband voor honden?

Een vlooienband werkt door middel van werkzame stoffen die geleidelijk afgegeven worden aan de huid en vacht van jouw hond. Deze stoffen doden parasieten zoals vlooien en teken.

Is het niet gevaarlijk om een vlooienband te gebruiken?

Het gebruik van een band is over het algemeen veilig, mits je de juiste maat gebruikt en de instructies opvolgt. Sommige mensen maken zich echter zorgen over de chemische stoffen in deze bandjes. Als je liever geen chemische middelen gebruikt, kun je ook kiezen voor natuurlijke opties zoals kruidendruppels of knoflookpillen of banden met natuurlijke bestrijding.

Hoe lang is de werking van een vlooienband?

De werking van de band is afhankelijk van welke band je gebruikt. Sommige banden hebben een werking van vier maanden, terwijl andere bands tot wel acht maanden meegaan. Lees altijd goed de verpakking voordat je tot aankoop overgaat.

https://www.allesoverdehond.nl/verzorging/top-10-van-2023-de-beste-vlooienband-voor-jouw-hond/?feed_id=71&_unique_id=643e612e78fc8

Reacties

Populaire posts van deze blog

Apporteren, kun je dat elke hond aanleren?

Het chippen van je hond, is dat verplicht?